Lesboeken

Lesboeken voor piano

Om zelfstandig piano te leren spelen met een lesmethode, zijn er verschillende piano lesboeken te vinden op het internet. Je het deze piano lesboeken in verschillende niveau’s, voor jong en oud. soms zijn deze lesboeken ook te koop in verschillende muziekgenre’s Hieronder zal ik de bekendste piano lesmethodes beschrijven.

 

Alfred’s Methode

De voor mij bekende lesmethode zijn die van de Alfred’s Methode. deze lesboeken zijn er voor zowel kinderen als volwassenen in verschillende niveau’s. Ook hier speel je al snel verschillende soorten liedjes en leer je ook veel over de basis. ook hier zijn oefen CD’s voor te krijgen en ook zijn er verschillende muziekgenre’s te krijgen. Link  

Hal Leonard

Dit is een veel gebruikte lesmethode. Vooral door kinderen wordt deze les-methode veel gebruikt, maar ook voor volwassenen is deze methode zinvol, omdat het mogelijk is snel liedjes te spelen die ergens naar klinken. Er horen ook meespeel CD’s bij de methode, deze kun je los bestellen.    

John Thompson

Ook deze methode wordt veel gebruikt voor kinderen, maar vooral de wat latere delen zijn ook voor volwassenen geschikt. De theorie van de piano wordt stap voor stap behandeld, en al snel kun je iets ten gehore brengen.